23 november 2008

Frå foto til maleri....

I dag kom faren min innom med nokre oljemaleri som han har malt. Han har hatt maling som hobby i mange år, men det siste året har det vore vanskeleg for han å male på grunn av ein skade i skuldera. Han har trent mykje for å bli betre, og no har han begynt å male litt igjen. Her er eit av bildene han kom med i dag. Det er malt etter dette fotografiet som eg tok i haust.
Vi har veggane fulle av bilder som han har malt. Her er to av favorittane mine!

4 kommentarer:

Hildegard sa...

Ja, inspirasjonen kjem med snøen. Han er nett ferdig med eit "nytt" måleri, kopi av Anders Orheim sitt måleri frå 1918 av kvernhuset i Torvika (lånt av storebror). Det skal visstnok eg få som julegåve.
Han har også fått det for seg at han skal fullføre nokre av UFOane han har ståande, fleire bra motiv der. Mamsen

Besta sa...

Bildet frå Oselva vart enda meir romantisk som maleri! Dei to favorittane er kjempefine! Eg har ein annan favoritt også-det vinetrbildet som heng på Hildegard. Lurer på om det er frå Reine i Lofoten?

Strikkemor sa...

Fint bord du har kjøpt deg, og pen duk oppå også.Moro å kjøpe noe nytt en gang i blant.Vinteren kom like brått på i år også.. men koselig med snø og sparkføre.Kjempefine malerier av din far :-)Skulle gjerne malt jeg også, men tror ikke jeg har de ssamme evnene som en viss slektning av meg (Jakob W.)Men hadde vært gøy å prøve, for tegne kan jeg. Så fine naturbilder du har på bloggen ! Ha ei fin uke :-)

Maret sa...

Så artig med ein far som maler... flott var det også.