15 mars 2009

Hexagon

I det siste har Liselotte hatt mange innlegg om hexagonteppa sine.
Eg fekk veldig lyst til å prøve om eg fekk det til. Liselotte er blitt inspirert av dette teppet, og ho har lagt ut mønster på bloggen sin. Det har også Juliann her.
Eg har sortert alt garnet mitt i plastkasser, og no fann eg fram kassa med litt tjukkare bomullsgarn (pinnar 3-4). Der var det masse smårestar pluss ein del single nøster i mange forskjellige fargar. Eg heklar rundt kvar sirkel med ein naturkvit farge som eg har mykje av. Det garnet skulle eigentleg blitt til ei sommarjakke for minst ti år sidan...
Dette er første gongen eg har hekla sekskantar, og det er skikkeleg artig og kan anbefalast!!
Kor stort dette teppet blir kjem rett nok an på skuldrar og alboge, men eg håper det kan bli eit lite sengeteppe!......

Ute har det vore fint ver denne helga. Dette bildet er tatt frå hagen i går. Då var det skikkeleg vårstemning her!

15 kommentarer:

Lappetausa sa...

Du har vore skikkeleg flittig! Dette blir vel ein ny farsott rundt ikring! Kjekt med alternativ til vanlege bestemorsruter.

strikkeogtove sa...

Kjempeflott. nydelige farger du har valgt. Gleder meg til å se det ferdig. ha en flott kveld.

Ragna sa...

Så lekre de var! Jeg liker disse bedre enn bestemorrutene - litt annerledes med denne fasongen :-) Og jeg synes fargene du har valgt var virkelig nydelige - liker den grønnblå skalaen men det var spennende med mørkerødt og lyslilla innimellom for å bryte litt! Har lyst til å hekle teppe jeg også men får nok vente til jeg er ferdig med strikkegenseren - en ting om gangen :-)

Et lite spørsmål: Jeg har lagt ut noen hekleinnlegg på bloggen min som tips om ting jeg har lyst til å hekle og jeg lurer på om jeg kan få lov til å legge ut et innlegg om teppet du holder på med og lenke til bloggen din? I såfall vil jeg gjerne låne bildene dine til et innlegg (skriver selvsagt tydelig at det er dine bilder). Er det i orden for deg?

Besta sa...

Skulle hatt lyst å hekla noko slikt, men det er så lenge sidan eg hekla etter oppskrift at eg har gløymt teminologien. Så her trengst det spesialundervisning.
Kjempefine sekskantar.Men det gjeld samme regelen som ved andre lappar. Der MÅ vere ein dominerande farge.Elles blir det berre rot.Fint bilde ved elva.

Synnøve Olava sa...

Så flott hexagon-teppe..., nydelige farger!

synnøve

Trollkåno sa...

Å, detta var flott. Litt annleis med sekskantar.....skikkeleg fint og nydelege fargar...

Haldis sa...

Dette blir fint. Du er flittig. Ha ei kreativ veke.

Turi sa...

Kjempeflott teppe du har begynt på. Ventar i spenning på det ferdige resultatet.

Timotei sa...

Så fint dette blir! Gode farger du bruker og så blir det så flott med det hvite rundt! Jeg har også starta på hekleteppe etter at jeg ble så inspirert av det forrige teppet ditt. Har bare 7 lapper foreløbig da men...

Solveig sa...

Nydelige farger du har i restene dine. De kommer godt fram med den hvite kanten rundt. Du er lur som setter dem sammen etterhvert. Jeg har mange lapper som ligger og venter på å bli sydd eller heklet sammen....

garnlykke sa...

Jeg er stadig inne hos liselotte og ser på teppet hennes, og har også oppdaget at juliann hadde en forklaring på sekskanter. Satt her og lurte på om jeg skulle finne frem forklaringene deres og prøve.. Skulle bare blogge litt først... Og så kom jeg hit og så dette hos deg; kjempefint! Nå skal jeg rettog slett sette meg ned og prøve, men jeg har bare ullgarn, men prøver med det. Dine lapper var veldig fine;) Takk for sparket!

garnlykke sa...

Hei igjen.
Prøvde meg på dette i går kveld. Ble ikke veldig fornøyd.... Linker til dette i et innlegg hos meg og håper samtidig at det er greit at jeg legger deg til blogglista mi?
Ha en fin dag:)
Hilsen Gry

Bodil sa...

Det var kjempestileg. Kjekt med litt anna enn firkanta ruter til lappeteppe. Stå på, det skal bli kjekt å sjå det ferdig:)

Aid sa...

Så flott teppe du holder på med. Fargevalget er flott og det passet veldig bra med en hvit kant rundt. Kanskje dette hadde vært noe for meg??.

Ha en fin helg!

Hanne sa...

Åååå - har du denne utsikten fra hagen din? Så heldig du er!