31 mars 2008

Regionstreff

I går var eg på regionstreff for kvilteklubbane i Sogn og Fjordane. Det var klubben vår som var arrangør, og Hanne Schneider var invitert for å halde foredrag om Dear Jane. Ho fortalde både om det opprinnlege teppet, som blei sydd av ei amerikansk kvinne på 1800-talet, og sitt eige Dear Jane-teppe. Litt av ein jobb å sy eit slikt teppe, men det ser utruleg flott ut!
Her er ein mindre variant.
Over alt var det utstilt små og store lappetepper, løparar og anna som medlemmane i klubben har sydd. På ettermiddagen var det ope for publikum. Alle medlammane hadde baka kaker, så det var nok av godsaker å få kjøpt i kafeen.

Fine japansk-inspirerte vesker!

Denne nydelege duken er sydd av ein kollega av meg!

3 kommentarer:

ELIN - "The quilt maiden" sa...

Dei stoffa du kjøpte var utruleg fine! Synd eg ikkje hadde blikk for eller overskot til handel på treffet. Det blei med lodd på meg denne gongen.

[morgrethe] sa...

Fine stoffer. Blir gøy å se hva du skal sy av dem. Begynnelsen på et Dear Jane kanskje? Har vært på nettet og sett teppet til Jane, utrolig fint....og ja... for en jobb. Hun har inspirert mange lappedamer i verden. Jeg er jo egentlig kjedelig, liker kvadrat eller trekanter, og stoff som går ton i ton. Kjedelig med andre ord!
Men jeg får stadig mere sans for tepper med forskjellige stoffer og
former. Man forandrer seg hele tiden, det er jo stoffene mine et bevis på. Jeg har faktisk skjært ut lapper til firer-blokker nå som skal bli et krabbeteppe. Der har jeg tatt mange farger og forskjellige stoffer. Følte meg helt "gæærn", så gjenstår det å se om jeg synes det blir fint. Og en annen ting. Så gjenstår det å se om teppet blir ferdig før ungen kan gå!

Anonym sa...

Tenk at eg var så heldig å få vere med å høyre på foredraget til Hanne og at eg fekk sjå det flotte teppet hennar "live". Elin er godt i gang med sitt, har sett det også "live", veit du. Utruleg mykje fint som var utstilt, frå det heilt enkle til store tepper. Eg vart litt inspirert av spise- brikkene til Inger Lise med motiv i blått frå hav og fjell. For deg blir det vel å samle "stoff" til vesleguten klarer seg sjølv - kjekt at du og Elin har ein slik hobby, det må vere artig å kunne skape noko varig som viser igjen. Mamsen