30 desember 2007

Søndagstur med bål og pølser!

I dag var det regn i lufta, desverre, men frisk luft måtte vi uansett ha! Vi laga eit lite bål så Henning fekk spidde seg nokre pølser. It rained today, but we still had to get outside for some fresh air. We made a bonfire, so that Henning could barbecue some sausages.

29 desember 2007

Det snør, det snør........

Endeleg kom snøen! Pappa og Henning har laga denne flotte snømannen, eller snømanndama, som Henning kallar den.

23 desember 2007

Hekla veske i Muskat

I juni hekla eg ei veske til meg sjølv i Pt Sumatra. Sidan svigermora mi likte den så godt, har eg hekla ei til henne som ho skal få i julegåve. Denne gongen har eg hekla i Muskat, og eg synest det blei vel så bra. Ho likar grønt, så eg håper ho blir fornøgd! Veska har vore ferdig lenge, eg har berre ikkje somla meg til å sy på hankane før i kveld. Ute i siste liten som vanleg!

22 desember 2007

Ossetra to dagar før jul!

I dag var mannen min og eg på fjellet. Eg gjekk ikkje heilt opp på setra på grunn av at det var så isete og glatt øvst oppe. Ein ting er å gå opp, men å gå ned igjen når det er sånn er verre, synest eg! Men eg hadde ein fin tur likevel. Eg sendte kameraet mitt med min sprekare halvdel, slik at han kunne ta nokre vinterbilder frå setra, 430 moh.








Sommaren 2006 hadde vi besøk av niesa vår Danielle (21) som bur i Sydney. Ho var i Noreg for fyrste gong og rissa namnet sitt inn i veggen på selet vårt.

21 desember 2007

Tre dagar igjen til jul!

I dag har eg hatt fri frå jobben og har fått gjort litt av kvart heime. Eg har baka Konfektkakene til Marie. Dei blei kjempegode!
Så har eg sydd gardinkapper til to små vindauge i stova, noko som har blitt utsatt i cirka eit år! Eg har også handla MASSE mat til jul og kjøpt denne pocketboka som er bok nr. 1 i ein serie som heilter Landsbyliv. Før las eg alltid på ein eller annan pocketbokserie, men så blei eg lei og har hatt pause frå det i mange år. Men i dag kom eg altså over noko som fanga interessa. Serien handlar om livet i ein engelsk landsby, noko som eg likar både i bokform og på tv! Bøkene og forfattaren er visst svært populære i England!

17 desember 2007

Bursdag i huset!

I dag har nr. 2 bursdag og fyller 17 år! Eg hugsar godt då han blei født, det gjekk nemleg veldig fort og greitt! Guten på 4,5 kilo og 54 cm kom berre ein time etter at eg spaserte inn på fødeavdelinga! No er han ein stor kar på 1,95 meter! I kveld hadde vi berre ei lita feiring saman med dei fire besteforeldrene, men det blir nok meir feiring til helga!
Veret dei siste vekene har vore skiftande. Nokre dagar med kulde, så mildare ver og kulde igjen. Men ingen snø, så det spørst om det blir tur til setra i jula i år og! Desse to bildene er frå søndagsturen i går. Mange grøne innslag i skog og mark! I dag er det kaldare igjen.

Today my second son is 17 years old! We have been celebrating with his four grandparents.

13 desember 2007

Nissetider

Det er travle tider! I dag har minstemann blant anna vore på julemiddag på hotellet saman med barnehagen. Ikkje rart han tok ein tidleg kveld!

Denne nissen søv aldri. Han lyser opp i hagen både dag og natt i desember!

08 desember 2007

Kaffe Fassett

I dag fullførte eg desse strømpene i tynt Regiagarn. Det er Kaffe Fassett som har designa farge og mønster. Det er lenge sidan eg begynte på dette paret (oktober), så eg er ikkje lenger så flittig til å strikke strømper som eg var ei stund.
Today I finished this pair of socks i Regia.

07 desember 2007

Naturen inne og ute

Eg blei inspirert av eit innlegg som Juliann hadde for nokre veker sidan, og kjøpte meg ei kvit julestjerne i går!
Utsikt frå terassedøra ein desemberføremiddag. Det har regna ein god del sidan dette bildet blei tatt for nokre dagar sidan, så no er all snøen/rimen vekk.